תכנית MBA למנהלים

מערכת השעות של המחזור החדש: כיתות תאנה ותמר

מערכת השעות של המחזור הוותיק: כיתות שיטה ושקד

על התכנית

תכנית הMBA למנהלים היא הוותיקה והעיקרית בחוג. התכנית מתקיימת ברובה בעברית ונועדה לגברים ולנשים באמצע הקריירה. בבחירת הלומדים לתכנית אנו שמים דגש מיוחד על בגרות וניסיון ניהולי, המשולבים עם יכולת אקדמית ויכולת עבודה בצוות. חברי סגל החוג ומוסמכים מכל המחזורים מעורבים אישית בהליך הבחירה והקבלה לתכנית. סטודנטים, המתקבלים לתכנית מחולקים לשתי כיתות לימוד.

סגל ההוראה בחוג מציע חשיפה מיטבית לעולם העסקים במאה ה- 21 תוך יצירת קשר בין הפרקטיקה בשטח לאקדמיה. כל חברי הסגל האקדמי הבכיר הם בעלי מוניטין אקדמי, העומד בשורה אחת עם חברי סגל באוניברסיטאות מובילות בעולם. חברי סגל נוספים מרצים בחוג על בסיס מומחיות בתחומים, הדרושים לתכנית. כמו כן, החוג מארח פרופסורים ומומחים בכירים מחו"ל, מהארץ ומהתעשייה כדי לתת דגש לתהליכים עולמיים בעולם שנעשה גלובלי יותר מתמיד.

תכני הלימוד נבנים על בסיס ניסיון וידע, שהצטברו בחוגי מנהל עסקים מובילים בעולם, עם התאמות לצרכים הייחודיים של ארגונים בישראל. תפישת ההוראה של החוג מתבססת על חידוש תכני הלימוד והתאמתם לממצאי מחקר עדכניים ולמציאות בסביבה המשתנה. חברי הסגל עוסקים במחקר אקדמי בתחומם, במתן יעוץ לתאגידים פרטיים וציבוריים ובהוראה בחוגים מעולים בחו"ל. פעילויות אלה מבטיחות קשר הדוק עם ההתפתחות במחקר ובעולם העסקים.

אנו מאמינים, שלמידה היא רב-ממדית. בהתאם, הסטודנטים לומדים מהידע של חברי הסגל; במקביל, הם לומדים לא פחות מניסיונם של חבריהם לספסל הלימודים. לכן, אנו מדגישים בחירת לומדים בעלי ניסיון מקשת רחבה של עיסוקים וארגונים. התכנית מעודדת עבודה בצוות בהכנת פרויקטים ומשימות. בעבודות אלו, תוך כדי לימוד הקורסים השונים, מעודד הלומד לתרום מניסיונו וליהנות מניסיונם של חבריו לקבוצה ולכתה.

הלומדים

הלומדים עומדים במרכז ההוויה של החוג. הם חולית הקישור בין העולם האקדמי והקהילה העסקית והניהולית. הם באים מקהילה זו, סופגים ידע ומומחיות ושבים לקהילה ליישמם. פרופיל הסטודנטים בתכנית הוא, על כן, בר-תחרות עם תוכניות ה- MBA הטובות בעולם ובארץ.

הסטודנטים באים ממגוון רחב של מקצועות, תחומי פעילות בארגוניהם ורקע אקדמי. גילם הממוצע בעת הקבלה ללימודים הוא  35 והם בעלי שבע שנות ניסיון ממוצע בעבודה לאחר קבלת תואר אקדמי ראשון (שלוש שנים נדרשות כמינימום). כמחצית מהסטודנטים בעלי השכלה הנדסית/כמותית (אזרחית, מחשבים, מכונות, כימית, תעשיה וניהול ועוד) וכרבע מהתלמידים בעלי תואר אקדמי בכלכלה וניהול. היתר בעלי השכלה משפטית, או תואר ראשון ומעלה במדעי החברה, מדעי הטבע ומדעי הרוח. כשליש מכל מחזור הן נשים.

תחומי העיסוק של הסטודנטים מגוונים. כמחציתם מגיעים מהתעשייה ובעיקר תעשייה עתירת-ידע. המחצית השנייה כוללת  סטודנטים מענפי שירותים (בנקאות, ביטוח, שירותי מחשב וניהול), אנשי צבא וארגונים ללא כוונת רווח.

מאפיינים ייחודיים נוספים של התכנית

• לימודים ועבודה במקביל: הקורסים מרוכזים בשני ימי לימוד "פרונטלי" בשבוע: יום חמישי אחרי הצהרים, ויום שישי. סידור זה מאפשר ללומדים לרכוש תואר שני בלי לקטוע מסלולי קידום.
  • משך לימודים קצר: הלימודים מתפרשים על פני 7 תקופות רצופות של תשעה שבועות. בנוסף, החוג מקיים מספר סדנאות קצרות וסמינרים. משך הזמן הקלנדרי של הלימודים קצר מרוב תכניות הלימוד המקבילות בארץ.
  • כתה נפרדת: התלמידים לומדים את הקורסים בקבוצה נפרדת ומגובשת. הם זוכים לתנאי לימוד משופרים, הכוללים עזרי הוראה וחומר לימודי ייחודיים.
  • חוויית לימודים איכותית: הלימודים בקבוצה מגובשת, הרקע האקדמי ההטרוגני של הלומדים והניסיון הניהולי הרב גוני שלהם מאפשרים חילופי רעיונות בין המשתתפים. המרצים מדגישים את האוריינטציה היישומית של חומר הלימוד ושילוב התיאוריה והמעשה תורמים לאיכות הניסיון ולחוויית הלמידה בתכנית.
  • פורום עסקים: הלומדים בתכנית משתתפים במפגשים עם בכירים במגזרי עסקים שונים מישראל ומחו"ל. למפגשים מתכונת של הצגת נושא עסקי וקיום דיון בהשתתפות הלומדים. גם מוסמכי התכנית ממחזורים קודמים נוטלים חלק במפגשים אלה.
  • פיתוח קשרים עסקיים באמצעות מוסמכי התכנית: המפגשים השונים עם תלמידי המחזור והמוסמכים ממחזורים קודמים מסייעים ביצירת קשרים חברתיים ועסקיים, זיהוי הזדמנויות תעסוקה ואיתור הזדמנויות עסקיות.

4. עמדו בבחינת ה-GMAT, הכוללת חלק כמותי וחלק מילולי, וקיבלו ציון מינימאלי שייקבע.

לאחר ביצוע הרשמה לתוכנית:

* מועמדים בעלי תואר שלישי מאוניברסיטאות מוכרות יקבלו פטור מבחינת ה-GMAT .
* מועמדים בעלי תואר שני מאוניברסיטאות מוכרות ונושאי משרות בכירות בניהול, רשאים להגיש בקשה לפטור
  מבחינת ה-GMAT.

* ועדת ה-MA של החוג למנהל עסקים תדון בכל הבקשות לפטור מבחינת ה-GMAT.

* מועמדים בוגרי אוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן בוגרי אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, יחויבו לעמוד בהצלחה בבחינת ה-GRE כתנאי לקבלתם. פרטים נוספים על מבחן GRE ניתן למצוא בתקנון לימודי תואר שני ובקישור http://www.ets.org/gre

מועמד/ת בעל/ת תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה, ששפת ההוראה בו אינה עברית, חייב/ת לעמוד בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת על-ידי האוניברסיטה כתנאי קבלה.

5. לאחר עמידה בכל הנ"ל, יזומנו מועמדים כחלק מתהליך המועמדות לראיון.

לאחר ההרשמה וכחלק מתהליך הקבלה יש למלא את השאלון למועמד של התכנית ולשלוח אותו למרכזת התכנית.

תלמידי תואר שני במנהל עסקים ישלמו עבור כל התכנית שכר לימוד אוניברסיטאי רגיל של שנתיים אקדמיות + תשלומים נלווים (עפ"י החלטת המל"ג, שכ"ל שנתי לתואר אקדמי לשנה"ל תשע"ד עומד על 13,670 ש"ח).

משך התוכנית שתי שנות לימוד אקדמיות* (לתקנון שכ"ל בשנתון האוניברסיטה הקש כאן).
* תעריף זה אינו כולל תשלומים נלווים (אבטחה, שירותים וכיו"ב) והוצאות מיוחדות (ספרים, רישיונות ועוד).

בעלות תפקידים

ד"ר מיכל בירון