תכנית MBA עם התמחות בניהול ספנות ונמלים

הרישום דרך אתר האינטרנט של אוניברסיטת חיפה

התכנית

פירוט הקורסים והסילבוסים

התכנית המוצעת תהווה מרכז לחקר ולהכשרת מנהלים בניהול פעילויות הובלה ימית ונמלים, הנדרשות כיום לקהילייה הכלכלית בארץ.

בשל מצבה הגיאופוליטי של מדינת ישראל, בה 98% של הסחר ממנה ואליה עובר בדרך הים ודרך נמלי הים שלה, יש חשיבות רבה לידע ניהולי ולהכשרת מנהלים מומחים בתחום. החלטות הממשלה על הפיתוח המאסיבי של הנמלים בישראל מחזקות את הצורך ביצירת שדרת מנהלים עתידית, שיש לה הכשרה אקדמית רלבנטית בתחומים אלו.התכנית תכשיר מנהלים לעמדות בכירות בחברות ספנות ובסוכני אניות, בנמלים, בתעשייה ובחברות גדולות, העוסקות בסחר חוץ, בחברות שילוח בינלאומי, בתפקידי ייעוץ למיניהם ובתפקידים רלבנטיים בגופים ממשלתיים.

הידע הניהולי הקיים כיום בקרב מנהלים ומקבלי החלטות בארגונים ובחברות בארץ, הנו מצומצם, ולרוב אינו נשען על למידה מובנית.תחום הספנות והנמלים נראה כמאופיין במצבור ידע קבוע ומשתנה באיטיות, ולכן המומחיות הנרכשת בתחום זה עשויה, ברובה, להיות רלבנטית לאורך שנים רבות.

החזון, המוצע בתכנית זו, הנו הקניית ידע מתקדם ומודרני באמצעות פיתוח תואר מוסמך במנהל עסקים (MBA) עם התמחות בניהול ספנות ונמלים. תכנית ייחודית זו יכולה לתת מענה לצרכי המשק הקיימים והעתידיים בהכשרת מנהלים בכירים בעלי הסמכה בתחומים אלו.

בתכנית קיים שילוב בין קורסים בתחום מנהל העסקים הכללי לבין קורסים ייחודיים לתחום. לדוגמה: ענף הספנות והנמלים - מבנה והתנהגות; ביקוש והיצע לשירותי ספנות; כלכלת ספנות; אסטרטגיות בהובלה ימית; אסטרטגיות בתפעול ובניהול נמלים; הנמל כחוליה בשרשרת ההובלה; תכנון ופיתוח נמלים.

הלומדים בתכנית

התוכנית מחויבת למצוינות בהכשרת סטודנטים לקבלת בסיס רחב ומעמיק לבקיאות בניהול ספנות ונמלים. מוסמכי התכנית יקבלו תואר מוסמך במנהל עסקים, עם ספח המציין התמחות בניהול ספנות ונמלים. התמחות זו, תאפשר לסטודנטים יישום מיידי בעבודתם היומיומית, ועשויה גם להעניק להם יתרונות בקריירה בעתיד.

תכנית הלימודים נועדה לצייד את הסטודנטים במיומנויות ניהול ובמומחיות, הדרושה לעיסוק בסוגיות הן בתפקידי ניהול בחברות ספנות ובנמלים והן בתפקידים, הדורשים מומחיות לעבודה מקצועית ואפקטיביות מול גורמי ספנות ונמלים.

מאפיינים ייחודיים נוספים של התוכנית

לימודים ועבודה במקביל: הקורסים מרוכזים בשני ימי לימוד בשבוע: יום חמישי מהשעה 14:00 ועד 20:00 וימי שישי מהשעה 08:00 עד שעה 14:00. סידור זה מאפשר למנהל הלומד לרכוש תואר שני מבלי לקטוע את מסלול עבודתו השוטפת.

משך לימודים קצר: משך התוכנית כולה הוא כשנה וחצי. הלימדוי מתפרשים על פני כשמונה תקופות רצופות, הנמשכות תשעה שבועות כל אחת. בנוסף, מקיים בית הספר מעת לעת סדנאות קצרות.

כתת לימוד נפרדת: תלמידי התוכנית לומדים את כל הקורסים בקבוצה נפרשת ומגובשת. הם זוכים לתנאי לימוד משופרים, הכוללים בין השאר עוזרי הוראה מיוחדים וחומר לימודי ייחודי.

חוויית לימודים איכותית: הלימודים מתקיימים בקבוצה מגובשת וקטנה יחסית. הרקע האקדמי ההטרוגני של הלומדים ונסיון הניהולי הרב-גוני שלהם, מאפשאים חילופי רעיונות בין המשתתפים. המרצים מדגישים את האוריינטציה היישומית של חומר הלימודי ושילוב התיאוריה והמעשה תורמים לאיכות הנסיון ולחוויית הלמידה בתכנית.

פורום חברה ועסקים: הלומדים בתוכנית משתתפים במפגשים עם בכירים במגזרי עסקים שונים מישראל ומחו"ל. למפגשים מתכונת של הצגת נושא וקיום דיון בהשתתפות הלומדים והמוסמכים.

1. בעלי תואר בוגר אוניברסיטה בציון גמר של 80 ומעלה, ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל
  2. בעלי 3 שנות ניסיון ניהולי לאחר סיום התואר הראשון
  3. בעלי ידיעה ושליטה בשפה האנגלית ברמה נאותה

1. לעמוד בבחינת כניסה חוגית, הכוללת חלק כמותי, מילולי ובחינה באנגלית, וקיבלו ציון מינימאלי שייקבע מעת לעת
    • מועמדים בעלי תואר שלישי מאוניברסיטאות מוכרות, יקבלו פטור מבחינת המיון החוגית
    • מועמדים בעלי תואר שני מאוניברסיטאות מוכרות ונושאי משרות בכירות בניהול, רשאים להגיש בקשה פטור מבחינת הכניסה החוגית.
  2. לעבור ראיון לאחר עמידה בבחינת הכניסה או לאחר קבלת פטור ממנה

ועדת ה-MA של החוג למנהל עסקים תדון בכל הבקשות לפטור מבחינת הכניסה החוגית.

לאחר ההרשמה וכחלק מתהליך הקבלה יש למלא את השאלון למועמד של התוכנית ולשלוח אותו למרכזת התוכנית.

תלמידי תואר שני במנהל עסקים ישלמו עבור כל התכנית שכר לימוד אוניברסיטאי רגיל של שנתיים אקדמיות (עפ"י החלטת המל"ג שכ"ל שנתי לתואר אקדמי לשנה"ל תשע"ו עומד על 13,821 ש"ח).

משך התוכנית: שתי שנות לימוד אקדמיות* (לתקנון שכ"ל בשנתון האוניברסיטה הקש כאן).
* תעריף זה אינו כולל תשלומים נלווים (אבטחה, שירותים וכיו"ב) והוצאות מיוחדות (ספרים, רישיונות ועוד).

בעלי תפקידים

ד"ר שגיא אקרון - ראש אקדמי של התוכנית