תוכנית MBA בניהול נדל"ן

בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת חיפה מקיים מגוון של תוכניות לתואר שני במנהל עסקים, רובן ככולן מכוונות לקהל של אנשים שעובדים במקביל ללימודיהם. מרבית התוכניות מתפרשות על יום לימודים שלם או שני חצאי ימים בשבוע ונמשכות כשנה וארבעה חודשים. התוכנית בניהול נדל"ן, במתווה החדש שלה, מאפשרת השלמת תואר במשך שנה קלנדרית אחת בלבד. זאת, תוך פרישה של הלימודים על פני שני חצאי ימים, בשעות שמאפשרות המשך עבודה במקביל. התוכנית מתאימה מאוד למי שנמצאים או נמצאות בשנת שבתון או אושרה להם או להן שנת לימודים מהעבודה.

מועדי ההרשמה לתוכנית

פירוט הקורסים והסילבוסים

מערכת שעות - כיתת צוקים 2024-2023

מערכת שעות - כיתת פסגות 2023-2022

מערכת שעות - כיתת עומר 2023-2021

מערכת שעות - כיתת סער 2022-2020

מערכת שעות - כיתת נופית 2021-2019

מערכת שעות - כיתת מורן 2020-2018

מערכת שעות - כיתת לוטן 2019-2017

התוכנית

מטרת התוכנית להכשיר עתודה ניהולית ברמה אקדמית גבוהה ובעלת אופקים מקצועיים רחבים שתוכל להתמודד עם מגוון סוגיות ניהוליות ויישומיות של ייזום נדל"ן, שערוך, מימון, וקבלת החלטות בנושאי ניהול נדל"ן ושמאות.

ייחודיות התוכנית היא באימוץ גישה רב-תחומית: הלימודים יתרכזו במגוון רחב של נושאים הקשורים למנהל עסקים ולניהול נדל"ן ושמאות, כגון: מימון, שיווק, מערכות מידע, משפטים, חשבונאות, מיסוי, שימושי קרקע ואיכות הסביבה, מודלים כלכליים בתחום מקרקעין, יזמות בנדל"ן, בנייה ירוקה ושערוך מקרקעין. הלומדים יפתחו יכולות מקצועיות בניתוח ואיתור בעיות תיאורטיות ומעשיות. כך יוכלו מוסמכי התוכנית לשפר הן את רמת העיסוק, והן את סיכוייהם למציאת תעסוקה מתאימה בכל הארגונים והתחומים הקשורים לענף הנדל''ן, כגון: בנקים למשכנתאות, רשויות מקומיות, משרדי ייעוץ, קבלני בנייה, אדריכלות ותכנון.

מסיימי התוכנית יהיו זכאים לתואר מוסמך האוניברסיטה במנהל עסקים (MBA) עם התמחות בניהול נדל"ן.

מבנה התוכנית

התוכנית מבוססת על שני מקבצי נושאי לימוד - ניהולי והתמחותי. המקבץ הניהולי מכוון ליצירת תשתית תיאורטית ויישומית בתחום הניהול הכללי, ואילו המקבץ ההתמחותי נועד להתמחות ספציפית בתחום הנדל"ן והשמאות.

התוכנית כולה מבוססת על ארבעה נדבכים:

• קורסים בסיסיים בניהול, כגון: שיטות כמותיות, כלכלה, מדעי ההתנהגות, שיווק, מחשבים ומערכות מידע.
  • קורסי העמקה בנושאים ניהוליים מרכזיים כגון: חשבונאות, השקעות וניהול ארגונים/ התנהגות ארגונית.
  • לימודי תשתית כגון :היבטים משפטיים בנדל"ן - דיני מקרקעין וחוק התכנון והבנייה, הערכת מקרקעין ועקרונות שומה, תכנון עירוני ותכנון אזורי, ניהול הנדל"ן וניהול פיננסי.
  • לימודי התמחות מורחבים בנדל"ן ושמאות, הכוללים קורסים כגון: כלכלה עירונית, מיסוי מקרקעין, יזמות בנדל"ן ובנייה ירוקה.

*ייתכנו שינויים בהרכב הקורסים הנלמדים

משך הלימודים

הלימודים מרוכזים בשני ימי לימוד בשבוע - ימי שלישי בין השעות 15:00 - 21:00 וימי שישי בין השעות 08:00 - 14:00. הלימודים מתפרשים על פני 5 תקופות רצופות, הנמשכות כל אחת 9 שבועות. הלימודים מתחילים בחודש אוקטובר, ומשך הלימודים הוא כשנה קלנדרית אחת.

שיעורי השלמה, בחינות וסמינרים יתקיימו לעתים גם בימות השבוע האחרים. הודעה על כך תימסר מראש. הלימודים מתקיימים בקמפוס הר הכרמל (האוניברסיטה).

* לתשומת לבכם/ן, עקב רפורמה בתחום השמאות שמתנהלת כרגע על ידי משרד המשפטים, המחזור הבא (תשפ"ג) בתוכנית הלימוד בנדל"ן אינו כפוף יותר למועצת השמאים ואינו מאפשר עוד פטור מ-11 בחינות הקדם של המועצה. הערה זאת תקפה לשואפים ושואפות לקבל הסמכה של מועצת השמאים לעסוק בשמאות מקרקעין לצד תואר MBA.

תנאי הרשמה ותהליך המועמדות

יכולים להירשם ולהגיש מועמדות לתוכנית נשים וגברים העונים.ות על התנאים הבאים:

1. בעלי.ות תואר בוגר.ת אוניברסיטה בציון גמר של 80 ומעלה, ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל*.
2. עדיפות לבעלי.ות ניסיון ניהולי/מקצועי של 3 שנים לפחות.
3. בעלי.ות ידיעה ושליטה בשפה האנגלית ברמה נאותה.

* מועמדים.ות בוגרי.ות אוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן בוגרי.ות אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, יחויבו לעמוד בהצלחה בבחינת ה-GRE כתנאי לקבלתם.
 פרטים נוספים על מבחן ה-GRE ניתן למצוא בתקנון לימודי תואר שני ובקישור http://www.ets.org/gre

מועמד.ת בעל.ת תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה, ששפת ההוראה בו אינה עברית, חייב.ת לעמוד בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת על-ידי האוניברסיטה כתנאי קבלה.

כמו כן על המועמדים.ות לאחר ביצוע הרשמה:
1. לעמוד בבחינת כניסה בית-ספרית, הכוללת חלק כמותי, חלק מילולי וחלק באנגלית.
   * מועמדים.ות בעלי.ות תואר שלישי מאוניברסיטאות מוכרות, יקבלו פטור מבחינת הכניסה.
   * מועמדים.ות בעלי.ות תואר שני ו/או נושאי.ות משרות בכירות בניהול, רשאים.ות לבקש פטור מבחינת הכניסה הבית-ספרית.
   * מועמדים.ות בעלי.ות רקע אקדמי מתאים בתחום הכמותי, רשאים.ות לבקש פטור מבחינת הכניסה הבית-ספרית.
    ועדה בית-ספרית תדון בכל הבקשות, אותן יש להגיש באמצעות מרכזת התוכנית.

2. לעבור ראיון לאחר עמידה בבחינת הכניסה או לאחר קבלת פטור ממנה.

שכר לימוד

תלמידי תואר שני במנהל עסקים ישלמו עבור כל התוכנית שכר לימוד אוניברסיטאי רגיל של שנתיים אקדמיות + תשלומים נלווים (תשלומי אבטחה, שירותים וכיו"ב), בכפוף לתקנון שכ"ל.

משך התוכנית - שנה קלנדרית אחת.

לפרטים נוספים ניתן לפנות למדור שכר לימוד.

בעלי תפקידים

פרופ' שלמה דוד