לימודי תואר שני באקטואריה

ראש התוכנית: פרופ' אודי מקוב

מדע האקטואריה דן בבעיות המיוחדות של ענף הביטוח, של בנקים, של חברות להשקעות ושל קרנות פנסיה, ומשתמש לפתרונן בכלים הסתברותיים, סטטיסטיים וכלכליים. האקטואר עוסק בהערכת הסיכונים שחברות ביטוח לוקחות על עצמן בהציען את תוכניותיהן, בחישובי הפרמיות שעל הלקוחות לשלם על מנת לרכוש תוכניות אלו, בקביעת התשלומים והתגמולים של חברי.ות קרנות פנסיה ובהערכת השקעות בתנאי אי-ודאות.

מידע כללי

אקטואריה: מדע העוסק בהערכת סיכונים פיננסים עתידיים ובכלים להתמודדות אתם.

מטרת התוכנית: להכשיר בוגרות ובוגרים לניהול סיכונים ולפתרון של בעיות המיוחדות לענף הביטוח, לקרנות פנסיה, לבנקים ולחברות השקעות.

הצורך באקטואריה: מאז המשבר העולמי בשנת 2008 שנבע מכשלים בניהול סיכונים, יש דרישה הולכת וגוברת לאנשי מקצוע בתחום זה. בשנים האחרונות הביקוש לבוגרי.ות התוכנית באקטואריה עולה על מספר המסיימים.ות את התוכנית.

אקטואריה בחיפה: באוניברסיטת חיפה קיימת התוכנית היחידה בארץ המכשירה אקטוארים.ות והמעניקה להם.ן תואר אקדמי (מ.א). בוגרי.ות התוכנית מקבלים.ות הכשרה עשירה ומגוונת המייחדת אותם.ן כאנשי/ נשות מקצוע. מסיימי התוכנית יהיו זכאים לתואר מוסמך (MA) האוניברסיטה באקטואריה.

התוכנית פועלת על פי הנחיות המכון הבריטי https://www.actuaries.org.uk. המכון מפקח על מרבית הבחינות שניתנות בתוכנית לימודי האקטואריה, ועבור אותן בחינות מעניק פטור (הכרה) לאותם.ן תלמידים.ות שציונם.ן מעל סף הנקבע בכל בחינה ובחינה. בנוסף לקורסים הנדרשים על ידי המכון הבריטי, התלמידים.ות יוכלו לרכוש ידע ומיומנות בתחום מדע הנתונים.
התוכנית מתואמת עם אגודת האקטוארים.ות בישראל, הקולטת את בוגרי.ות התוכנית http://www.actuaries.org.il.
הפטורים המתקבלים מהמכון הבריטי יכולים לאפשר לבוגרי.ות התוכנית לאחר סיום לימודיהם.ן כניסה למסלול הכשרה באמצעות אגודת האקטוארים.ות, דבר הפותח את האפשרות להיכנס לשוק העבודה בבריטניה.

חדש בתוכנית! מלגות לתלמידי שנת הכנה ומלגות הצטיינות לתלמידי ה-מ.א. בכל שנת לימוד

תוכנית הלימודים

תנאי קבלה
  • התוכנית מיועדת לבעלי.ות תואר בוגר.ת בסטטיסטיקה בממוצע 80 ומעלה בתואר הראשון. בוגרי.ות תארים אחרים יידרשו לסיים בהצלחה שנת הכנה (ציון מעבר 60); לבעלי.ות ממוצע נמוך מ-80 אך לא פחות מ-70 בתואר הראשון, ציון המעבר בשנת ההכנה הינו 65.
  • מועמד.ת בעל.ת תואר ראשון ממוסד להשכלה גבוהה ששפת ההוראה בו אינה עברית, חייב.ת לעמוד בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת על ידי האוניברסיטה כתנאי לזכאותו.ה לתואר.
  • מועמדים.ות בוגרי.ות אוניברסיטאות מוכרות מחו"ל וכן בוגרים.ות של אוניברסיטאות שיש להן שלוחות בישראל אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, יחויבו לעמוד בהצלחה בבחינת ה-GRE או בלימודי השלמה במסגרת התואר הראשון.

מקצועות הלימוד

שנת הכנה:

• אקטואריה סטטיסטית 1 (CS1)
  • שיטות תכנות לאקטוארים.ות

שנה ראשונה ושנייה, מסלול ללא תיזה:

• אקטואריה סטטיסטית 2 (CS2)
  • אקטואריה מתמטית 1 (CM1)
  • אקטואריה מתמטית 2 (CM2)
  • אקטואריה עסקית (CB1)
  • סדנת הנחיה לכתיבת עבודה מסכמת
  • שני קורסי בחירה

שנה ראשונה ושנייה, מסלול עם תיזה:

• אקטואריה סטטיסטית 2 (CS2)
  • אקטואריה מתמטית 1 (CM1)
  • אקטואריה מתמטית 2 (CM2)
  • אקטואריה עסקית (CB1)
  • קורס בחירה אחד
  • כתיבת עבודה מחקרית (תיזה)

הלימודים בתוכנית מתקיימים בימי שני, ביום לימודים מרוכז אחד.
קורסי בחירה ניתנים בימי לימוד אחרים.

*לסטודנטים.ות בתוכנית יוצע סל קורסי בחירה מהחוג לסטטיסטיקה ומבית הספר למנהל עסקים

לפרטים אודות התוכנית ניתן לפנות אל: